≡ Menu

Освежете дома или офиса ви с бамбук от магазин за цветя

Цветята са радост и красота в нашето ежедневие. Всички те, ароматни, красиви и с преливащи цветове. Царството на цветята се намира в магазини за цветя. Букети или саксийни цветя няма значение, защото всички са прекрасни. Ако предпочитате стайните цветя, но времето не стига, за да им отделите достатъчно време, то бамбукът е вашето растение. Tой ”оживява” помещението с пъстрия си зелен цвят. Заради символиката, която носи е предпочитан в много домове. Интересно е да отбележим, че бамбукът, който ние познаваме не е родственик на бамбука, а е от семейството на драцената. Не e много взискателен по отношение на отглеждане, но като всяко растение се нуждае от някои условия.

Бамбук от Cvetensviat.comПредпочитаната температура за виреенето му е около 20 – 25 градуса, не бива да е изложен на пряка слънчева светлина. Развива се добре потопен във вода, но и засят в саксия вирее добре необходимо е през лятото да се полива обилно. Ако сте избрали да го държите във вода, то трябва да я сменяте ежеседмично. Листата на бамбука са много слабо токсични, затова бъдете внимателни, ако имате малки деца и домашни животни.

В Източните култури бамбукът е популярен, като символ на благополучието и щастието, това го прави преви предпочитан талисман за дома и офиса. Старо поверие гласи, че ако е подарен от сърце и с чисти помисли той ще засили ”дарбата ”си. Според броя на стръковете поставени на едно място се изпълняват различни желания носещи;

2 стръка – любов, 3 – 6 щастие, 5 – 7 здраве, 8 – богатство, а 21 стръка – благополучие.

Бамбукът се поставя и в много офиси и бизнес сгради, за да пази от неприятели.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!