≡ Menu

Как да изберем SEO компания?

През последните няколко години в мрежата плъзнаха толкова много фирми и “специалисти”, които предлагат услуга оптимизация за търсачки, че е много трудно да разберем, коя от тях предлага качествени услуги. Разбира се и цената също е много важен факти, както и конкуренцията във вашата нисша. Затова е много трудно да се определи точна услуга или цена за оптимизация. В тази статия ще ви помогнем да изберете фирма, която извършва подобни услуги и как да различите некачествените от добрите фирми за оптимизация.

Пакетни услуги
Пакетните услуги при оптимизацията не са особено популярни. Малко уважаващи себе си фирми за SEO ще ви предложат конкретен пакет на уеб сайта си. Причината е, че една нисша може да бъде много по-запълнена от друга. Конкуренцията е различна и SEO стратегията за всеки сайт също е в зависимост от текущото ниво на конкуренцията.

Пример:
Ключова дума “бойлери” е много по-лесна за класиране на вашия уеб сайт от “новини”. В същото време първата ключова дума е с много по-малко търсения от втората.

Кои цени могат да бъдат определени?
Цени за консултация, репорт за текущите позиции и анализ на вашия уеб сайт.

Ако намерите услуги, които ви предлагат нещо от сорта 200 лв. – Добавяне в 1* директории, социални мрежи и т.н.. Игнорирайте ги. Малко от описаните услуги имат ефект при SEO, а и да имаха, то никой уважаващ себе си оптимизатор няма да ви определи точна цена без да е погледнал първо вашия уеб сайт.

Класирането в търсачките
Ако сте намерили фирмата по ключова дума “оптимизация за търсачки” или “SEO” и сте я намерили сред първите резултати. Това е един индикатор за способностите на конкретната фурма, но не е единствен. Резултатите в търсачката се сменят често и понякога след всяко обновяване на алгоритмите на търсачката. Уеб сайтове, които са на първи позиции днес, може да бъдат на последни утре. Това е заради така наречените “черни” техники, които използват някой “специалисти”. Тези черни техники ви дават бързи резултати, вие си плащате и сте доволни. След няколко месеца обаче, вашия уеб сайт изчезва и парите ви със него също. Истина е, че никой оптимизатор не може да ви гарантира точни позиции и завинаги. Ако някой ви обещава подобно нещо, то със сигурност е от хората, които трябва да отбягвате. Затова ви препоръчвам да прегледате отзивите за всяка една фирма преди да сте поръчали нейните услуги. Все някъде в мрежата ще можете да намерите отзиви от хора, които вече са ги използвали и колкото повече такива намерите, толкова по-ясна представа ще придобиете за възможностите на конкретната SEO компания.

Тази статия е предоставена от Уеб Дизайн студиото ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!