≡ Menu

Как да изберем пиано – полезни съвети

Нови или употребявани

За разлика от другите музикални инструменти, пианото е много издръжливо, когато се полагат съответните грижи. То е със средна продължителност на живота от 40 години и неговата стойност се обезценява много малко с течение на времето. Въпреки че пианото струва повече в сравнение с други инструменти, вашата инвестиция ще си струва, заради своята издръжливост през годините. Определете дали можете да си позволите ново или използвано пиано. Не забравяйте да вземете със себе си пианист, учител по пиано или акордьор на пиано / техник, който може да помогне и да инспектира инструмента, особено ако той е използван.

Размер на пианата

Колко площ имате за поставяне на пиано? Роялът е по-голям, но също е много скъп. Той варира от 5 до 9 фута. Има също така и вертикални пиана, които варират от 36 до 51 инча височина. Спинет е много популярен заради малкия си размер. Изследвайте различни размери на пиана, за да изберете кой вид да купите.

Стилове на пиана

Пианата са в различни размери и стилове. При закупуване на пиано, погледнете вида на използваната дървесината, стила на пиано кабинета, стойката за ноти и дизайна на краката, цвета и цялостния вид на пиано. Някои хора купуват пиана, на базата на това как те ще допълнят тяхното обзавеждане на дома.

От къде да си купим пиано

За разлика от други инструменти, които можете да пазарувате онлайн пианото трябва да се види и докосне, за да се определи неговото качество. Прегледайте раздела за обяви в местните вестници, за да придобиете представа колко струват новите и колко употребяваните пиана. Посетете избрания от Вас музикален магазин, и ако е възможно, вземете със себе си някой, който е свирил на пиано за дълго време. По този начин ще имате помощ в определянето на това дали даденото пиано звучи добре.

Не се страхувайте да задавате въпроси

Пианото може да бъде добра инвестиция, но то също може да бъде скъпо, така че не се страхувайте да задавате въпроси. Попитайте за неговата надеждност, производителност, звук, естетическа и вътрешна конструкция. Запознайте се с различните части и функции на пианото, така че да имате по-добри знания за пианото, което търсите.

Гаранции, ремонти и др.

Попитайте за гаранции (колко дълго и какво покриват?). Също така, попитайте за ремонт и поддръжка (към кого да се обърнете за такава услуга ?). Ако вече сте решили да си купите пиано, питайте дали продажната цена включва столчето и доставката. Помолете ги да проверят дали пианото е настроено добре и дали е било почистено, преди доставката.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!