≡ Menu

Как да бъдете линк билдърът, който искате?

Днес има доста смут и паника в света на линк билдинга, но не трябва да се влиаете от това, а да предприемете нужните промени. SEO се промени. Не може вече да се разчита на спам и подобни методи за увеличаване на ранга. До преди няколко години линк билдърите и SEO специалистите като цяло не бе им минало през ума, че е възможно да настъпят такива алгоритмични промени, каквито виждаме сега. Но тогава нещата просто така са вървяли и то успешно.

Сега в тази нова „Пингвин“ ера все още може да сте линк билдърът, който сте били или който сте искали да бъдете. Най-добрият инструмент за създаванете на линкове е във вашата глава. Трябва да започнем да мислим като хора, защото ерата на роботите и автоматизираните генератори на нискокачествени линкове приключи.

Имайте предвид, че за да създадете линковете от местата, които искате, трябва да подходите разумно. Тези сайтове са смятани за авторитетни от алгоритмите по определени причини. Следвайте тези причини и това какъв тип съдържание приемат и публикуват.

2 прости правила

Всеки един линк билдър би могъл най-лесно да опише процеса с две стъпки:

1. Намирате конкретен сайт

2. Взимате линк от този сайт

Това е. Но дали е толкова просто колкото звучи?

Важното е това как точно ще подходите към тези две стъпки. Ако объркате нещо при която и да е от тях, това би означавало провал, а дори може да доведе до наказание.

Алгоритмичните промени и тези, които тепърва предстоят, са изтънили максимално пътя, който трябва да извърви всеки линк билдинг гуру до постигането на целта си. Внимателно обходете тази на пръв поглед простичка част от SEO процеса, наречен линк билдинг.

Намирането на подходящ сайт

– Напишете своята ключова дума било тя продукт или услуга или каквото друго се сетите, свързано с нея, за резултати по темата.

– Може да използвате Google за намиране на сайтове, които биха могли да са ви от полза. За пример потърсете „write for us” или някаква негова варияция, ако сметнете за подходяща, като за резултат ще очаквате сайтове, които приемат публикации.

– Най-важен остава анализът на сайта, в който възнамерявате да публикувате съдържанието си и да създадете връзка от там. Преди да положите усилия за връзка с редакторите му, трябва да проверите дали въобще си заслужава. Трябва да се заинтересовате дали има промени в алгоритмичните изисквания за границите на някои от основните сайтови характеристики, като Page rank, Alexa, Domain Authority, Power, Trust и др. Ако се побира в изискванията по тези критерии следващтото, което се очаква да проверите, е дали сайтът се поддържа и обновява с ново съдържание.

Вземане на линка

– След като сте намерили сайт и информация за контакти, трябва да излезнете с ясна идея за подход към уебмастъра и това какво искате от него или от друга гледна точка какво бихте могли да му предложите. Ако нямате достатъчно добро съдържание на сайта ви за публикация в съответния, в който искате, то тогава създайте такова.

– Не забравяйте да насочите идеите си към липсващи на този сайт теми или такива, от които биват предпочитани.

– Съобщението към администратора на сайта е ключовият момент в целия процес. Трябва да е оригинално и лично написано от вас, не просто copy и paste. Говорете за това кой сте и какво харесвате, наравно с това за каквото всъщност сте се свързали с него. Ако не получите отговор при първия ви опит за контакт, може да направите втори, като имайте предвид, че вашите съобщения невинаги биват четени.

Това са само най-обобщените правила и съвети за тези две стъпки, които бихте могли да вземете под внимание. За обстойна оценка и анализ е препоръчително да се обърнете към съответните SEO специалисти, за да избегнете допускане на грешки заради някои непостоянни тънкости, които лесно могат да ви объркат.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!