≡ Menu

6 съвета за повече трафик към вашия онлайн магазин

Много са въпросите, които вълнуват редица хора занимаващи се с някаква дейност и бизнес. За да пробиете в глобалния свят не е нужно единствено да притежавате готов онлайн магазин. Въпросът с поддръжката на един електронен магазин е свързан с множество деликатни неща, един от тях е как да привлечете повече трафик.

Въпросът за милион долара съответно е как да получите повече хора да посещава вашия уеб сайт или онлайн магазин. Като цяло, няма начин да получите трафик бързо, освен ако имате голям бюджет за реклама. Най-доброто, което може да направите е солидна основа и трафик, които постепенно ще се увеличават с времето. Пазете се от обекти или хора, които ви обещават милиони на попадения за една нощ. Това са почти винаги измами.

Ето 6 неща, за да получите повече трафик към вашия магазин в дългосрочен план.

Кандидатствайте за популяризиране на вашия сайт/онлайн магазин в уеб директория поддържана от общност от доброволци и редактори. Това е специален начин, защото търсачките, особено Google, пускат много от теглото на вашия сайт, ако успеете да го направите върху директорията. Ако се насочите към подобна тактика, не забравяйте да прилагате само веднъж и след това просто да оставите нещата от само себе си да се получат. Този подход ще ви помогне да направите търсене в ранглиста с по-високи нива на класиране и в по-кратък период от време.

Ако имате скромен бюджет и се опитате да поставите реклами, които класират в Топ на по-неизвестни търсения. Основната употреба, е това да помогне за фина настройка на нашия сайт, за да конвертирате по-добре клиентите. С Adwords Google Analytics може да комбинирате страхотни инструменти за вашия сайт и изглаждането на оформление за съхраняване и обработване. Ключът тук е да напишете съдържание за вашите продукти, които хората ще се интересуват да четат, без да правят нищо. Ако пишете полезно съдържание, без каквито и да било търговски терени, хората ще бъдат по-склонни да се свърже с тези страници и да кажете на приятелите си за тях. Тъй като вие пишете за вашите собствени продукти или добри употребите от тях, клиентите ви ще бъдат по-склонни да купуват от вашия магазин. Добър пример за това, което правим е с нашия онлайн магазин. Направете списък на всичките си конкуренти и да разберете всичките възможности за реклама. След това проверете всички тези места една по една и оценете дали рекламите посредством това място имат смисъл за вашия магазин. Това е изключително досаден, начин за достигане на топ десет състезатели, но чрез анализ за всеки един от тях може сами да прецените къде се намирате. Това е ценна, защото вашите конкуренти вероятно разполагат с работещи бюджети, както и най-вероятно са направили повечето работа до момента в интернет пространството.

Направете търсене за всички директории, които са валидни за вашия магазин и отделете време да се представите на всички от тях. Някои от тях ще бъдат безплатни, а някои не, но най-важно е да съберете много начини за връзки, доколкото е възможно. Докато в началото не видите много трафик от тези директории, то вие ще получите кликвания от тези директории на регулярна основа.

Публикуване на статии – определено трябва да напишете статия или съобщение за пресата, описващо вашия магазин и защо е различен от останалите.

Опитайте се да създадете общност и в мрежа с други хора, които се интересуват от продуктите, които продавате. В действителност, ако просто рекламирате вашия онлайн магазин във форум и след това се оставите на произвола на съдбата, то много вероятно ще е той да бъде забранен. Вместо това се съсредоточи в мнения във форуми към хората. Ако сте от полза, с течение на времето ще си създадете репутация и след това ще може сами да започнете да препоръчвате продукти от собствения си магазин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!